Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Младо момче на 32 години": Българин с четвърто място на олимпийски игри премина в ЦСКА

08 октомври 2024, 20:33 часа • 623 прочитания

Бившият национал на България по волейбол Николай Пенчев ще подсили ЦСКА за новия сезон в родното първенство. Новината бе съобщена официално от президента на "армейците" Александър Попов, който определи 32-годишния посрещач като младо момче по нашите стандарти.

Ники Пенчев ще играе за ЦСКА

"Знаете, че Ники Пенчев тренира от началото на подготвителния период с нас, но имахме договорка да изчакаме, докато видим как ще се развие неговото бъдеще в чужбина. Днес за последно се разбрахме, че тази година ще облече червената фланелка, което за нас е наистина добра новина. Мога да го потвърдя вече със сигурност“, заяви Попов.

ОЩЕ: Страхотно! България ще участва на всичките световни първенства по волейбол догодина

Николай Пенчев

Все още не е ясно каква ще е продължителността на контракта на посрещача. „Рано е да се каже. Аз се надявам, Ники Пенчев е младо момче за нашите стандарти. Така че още няколко години да бъде във форма, така че да помага на клуба и на всички нас“, коментира президентът на ЦСКА.

За последно Николай Пенчев игра в турския Фенербахче, а преди това бе част от тимове от Украйна, Франция, Полша и Италия. С националния отбор на България посрещачът записва 4 място на Олимпийски игри в Лондон през 2012 година.

ОЩЕ: На косъм от златото: България спечели европейско сребро във волейбола!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес