Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Терористична атака с нож в Северен Израел - двама души са в критично състояние

09 октомври 2024, 14:33 часа • 682 прочитания

Двама души са в критично състояние, след като са били намушкани с нож на 9 октомври в израелския град Хадера. Той се намира на средиземноморското крайбрежие в Северен Израел, окръг Хайфа.

Още: Северният израелски град Хайфа стана обект на най-масираната ракетна атака досега (ВИДЕО)

Терористична атака

Израелската полиция съобщава, че нападението, при което са ранени общо шестима души, е терористична атака. Добавя се, че заподозреният е бил открит и „неутрализиран“, без да се уточняват подробности. По-късно се появиха кадри как мъж е прострелян и арестуван.

Според униформените мъжът е намушкал с нож хора на четири различни места и е избягал с мотопед.

Снимка: Хайфа, Getty Images

Източници от службите за сигурност, цитирани от The Times of Israel, идентифицират нападателя като Ахмад Джабарин, 36-годишен израелски гражданин от близкия арабски град Ум ал-Фам. Ум ал-Фам е на 20 км северозападно от Дженин, в района на Хайфа - точно на границата с палестинската територия Западен бряг.

Още: САЩ в преговори с Иран за примирие на всички фронтове? Разцепление между "Хизбула" и "Хамас"

Отново ракетна атака по Хайфа

Междувременно "Хизбула" извърши ново ракетно нападение по град Хайфа от територията на Ливан. Става въпрос за около 40 изстреляни ракети, твърдят Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).

Петима души са с наранявания от шрапнели. 16-годишно момче в средно до тежко състояние, а четирима други на възраст 40 и 50 години в леко състояние в болница „Рамбам“. Освен това 36-годишен велосипедист е леко ранен при сблъсък с автомобил, докато в района звучали сирени. Той също е откаран в болницата.

По-късно беше съобщено за поне две жертви вследствие на ракетна атака по Кирят Шмона - предградие на Хайфа.

Още: САЩ: "Хизбула" започва да отстъпва

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес