Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Простреляха ме в тъмна уличка в Бразилия": Любо Ганев разказва с усмивка (ВИДЕО)

08 октомври 2024, 23:27 часа • 584 прочитания

Волейболната легенда на България - Любомир Ганев, гостува в подкаста "Код Спорт", където разказа изключителни любопитни истории. Един от най-страшните моменти в живота на гиганта от Русе се случва в Бразилия, където той е прострелян в крака.

Защо прострелват Любо Ганев?

"1990 година трябваше да има Световно първенство през август-септември. 3-4 месеца преди това сме на приятелски турнир близо до Сао Пауло. След вечеря с Иван Тасев излизаме да се разходим. Аз тогава съм юноша бледа с часовник за 20 долара на ръката", гласи началото на сюжета, разказан от Ганев.

ОЩЕ: "Младо момче на 32 години": Българин с четвърто място на олимпийски игри премина в ЦСКА

Любо Ганев

По тъмните улички в Бразилия

"В един момент свихме в една по-тъмна уличка. Изведнъж трима младежи по на 14-15 години идват към нас - уж нещо да питат. Единият вади пистолет и иска нещо да вземе, а то няма какво. Иван Тасев им даде цигарите, а те искаха да ми свалят часовника. Аз изобщо не си помислих, че пистолетът е истински", продължи русенецът, който се осмелил да посегне на нападателя.

"Обръщам се да го видя къде е и тръгвам да удрям, при което той стреля в земята, за да ме уплаши. Аз обаче нали имам голям крак и ме уцелва в палеца - точно под нокътя. И мен веднага дим да ме няма. Избягах зад ъгъла", завършва с усмивка Любо Ганев.

ОЩЕ: Залагане на три коня и отказване от милиони комисионна: Как Мартин Петров премина в Атлетико Мадрид (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес