Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 9 октомври 2024 г.

09 октомври 2024, 22:00 часа • 663 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 9 октомври 2024 г.

"ВНАСЯНЕ НА ПРЕМИЕР ЩЕ Е КАТО СЪС СЪДИИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА НИ": ГЕОРГИ КИРЯКОВ С ПРОГНОЗА ЗА КАБИНЕТ (ВИДЕО)

Равноотдалеченият премиер е тема, която се дискутира все повече в разгара на предизборната кампания, но изглежда, че идеята на ПП-ДБ не събира достатъчно привърженици сред политическите сили. Политологът Георги Киряков коментира в Студио Actualno, че това е "бягане покрай основния проблем - невъзможността на партиите да постигнат консенсус как да бъде управлявана държавата".

ТВЪРДИТЕ ЯДРА И ПЕРИФЕРНИЯТ ВОТ - КАКВИ ЦЕЛИ ИМАТ ПАРТИИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ? АНАЛИЗ НА ГЕНОВЕВА ПЕТРОВА (ВИДЕО)

Предизборна кампания в смисъла, в който сме свикнали, не наблюдаваме да има - поне в първите две седмици от нейното стартиране.

ЗРЕЛИЩЕН СБЛЪСЪК АСЕН ВАСИЛЕВ - ДЕЛЯН ДОБРЕВ: АКО ВИЕ ПРАВИТЕ БЮДЖЕТА - 8% ДЕФИЦИТ. АКО АЗ ГО ПРАВЯ - ПОД 3%

Втори предизборен дебат от началото на кампания се проведе в студиото на bTV във връзка с предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Този път бяха поканени кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП - Обединена левица - съответно Делян Добрев, Асен Василев, Цончо Ганев и Валери Жаблянов. 

САРАФОВ СЕ ВЪЗХИТИ ОТ МВР И ДАНС ЗА ИЗБОРИТЕ И ОТКАЗА ДА КОМЕНТИРА СПИСЪЦИТЕ С ПРЯКОРИ НА КУПУВАЧИ (ВИДЕО)

"За по-голямата част от лицата, за които се твърди, че участват в купуването и продаването на гласове, имаме предприети действия. При всеки един постъпил сигнал веднага се започва проверка".

СЪМНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ: ЗА ДА СИ НОТАРИУС, РЕШАВАЩА Е ФАМИЛИЯТА

След обявяването на допуснатите кандидати за нови нотариуси се появиха съмнения в прозрачността на конкурса по избора им.

ЮРИСТ СРАВНИ КРИЕНЕТО НА ДАННИТЕ ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ С КРИЕНЕТО НА ИСТИНАТА ЗА ЧЕРНОБИЛ

Действията на нашите власти с преместването на станциите, които измерват замърсяването на въздуха, в периферията и манипулираните данни, са сравними с криенето на истината за Чернобил. Това каза адвокат Михаил Екимджиев в ефира на Нова телевизия.

ОРБАН ОБЕЩА ДА ПРЕДЛОЖИ БЪЛГАРИЯ ЗА ШЕНГЕН ПО ВРЕМЕ НА УНГАРСКОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО (ВИДЕО)

Един от ключовите приоритети на Виктор Орбан по време на унгарското председателство на Съвета на ЕС (юли-декември 2024 г.) е присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Това се разбра от речта му пред Европейския парламент.

НОВ СЕКРЕТЕН СПИСЪК С НЕОБХОДИМИ ЗА УКРАЙНА ОРЪЖИЯ, ВТОРАТА СРЕЩА ЗА МИР СЕ ОТЛАГА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Командващият американската армия в Европа генерал Кристофър Каволи е представил списък с оръжия, които САЩ могат да осигурят на Украйна и които, по мнението на генерала, ще помогнат на Украйна да победи Русия. Списъкът е част от засекретен доклад, който е част от документите за стратегията на администрацията на настоящия американски президент Джо Байдън относно Украйна, предаде CNN.

СТАРТ НА ЗАМЯНАТА НА ПВО: ГЕРМАНИЯ НИ ДАВА ОТСТЪПКА ЗА IRIS-T ЗАРАДИ ГАУБИЦИ ЗА УКРАЙНА? (ВИДЕО, СНИМКИ)

Германия подписа допълнително споразумение към договора с Diehl Defence - компанията, която произвежда системите за противовъздушна отбрана IRIS-T и която ще достави ракетните комплекси на България. Това допълнително споразумение от 7 октомври касае доставката за нашите военновъздушни сили.

АНАЛИЗ В РЕПУБЛИКАНСКО ИЗДАНИЕ: РУСИЯ ТРЯБВА И ЩЕ ЗАГУБИ В УКРАЙНА

Войната в Украйна ще завърши с поражението на Русия, пише The National Interest. Тя ще погребе всички по-нататъшни опити за възкресяване на старата руска империя и връщане на Европа в миналото.

РАЗКРИТИЕ: ТРЪМП ИЗПРАТИЛ ТАЙНО ТЕСТОВЕ ЗА КОВИД НА ПУТИН ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА ПРЕЗ 2020 Г.

 

Докато коронавирусът разкъсваше света през 2020 г. и Съединените щати и други страни се сблъскаха с недостиг на тестове, предназначени за откриване на болестта, тогавашният президент Доналд Тръмп тайно изпратил тестове на руския президент Владимир Путин за негова лична употреба.

СЕДЕМТЕ ЩАТА, КОИТО ЩЕ РЕШАТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ

Ако искате да разберете къде според двете страни ще бъдат спечелени или загубени американските президентски избори през 2024 г., погледнете накъде насочват самолетите си за кампанията и, което е може би по-важно, чековите си книжки, пише AFP в свой анализ по темата.

САЩ В ПРЕГОВОРИ С ИРАН ЗА ПРИМИРИЕ НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ? РАЗЦЕПЛЕНИЕ МЕЖДУ "ХИЗБУЛА" И "ХАМАС"

 

САЩ и арабските държави са започнали тайни преговори с Иран за всеобхватно прекратяване на огъня с цел успокояване на всички военни фронтове в Близкия изток едновременно.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес