Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невероятно: Непоставената Вондрушова спечели Уимбълдън и пренаписа историята! (ВИДЕО)

15 юли 2023, 17:56 часа • 3867 прочитания

Чешката тенисистка Маркета Вондрушова успя да спечели Уимбълдън 2023, след като победи миналогодишната финалистка в надпреварата Онс Жабер с 6-4, 6-4 в големия финал, продължил 82 минути. Тя се превърна и в първата тениситка в историята, която печели Уимбълдън като непоставена.

Финалът започна нервно, като още във втория гейм Вондрушова бе пробита. Веднага след това обаче чехкинята върна пробива, за да изравни. Жабер отново стигна до пробив за 2-4, но Вондрушова намери сили да възстанови равенството, а след това да направи нов пробив, за да спечели с 6-4.

Маркета Вондрушова

Втората част отново предложи пет пробива. Този път Вондрушова откри сета с пробив, а Жабер веднага изравни. Малко по-късно родената в Тунис състезателка поведе с пробив, но Вондрушова, подобно на първата част, възстанови равенството и осъществи нов пробив, за да спечели и втория сет с 6-4.

Тя е едва третата чехкиня, която печели Уимбълдън. В неделя предстои и финалът при мъжете, който противопоставя първия срещу втория в света - Карлос Алкарас и Новак Джокович. Още тенис новини ще намерите в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес