Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спасете две деца и майка им, пострадали при катастрофа: Търсят се кръводарители в Бургас

06 октомври 2024, 18:32 часа • 1113 прочитания

Майка и две деца, тежко пострадали в катастрофа, се нуждаят от кръводарители. УМБАЛ Бургас призовава всеки, който може, да дари кръв за семейството.

Това може да стане от понеделник – 7 октомври, в Отделението по трансфузионна хематология на болницата. То работи с дарители от 7:30 до 14:00 часа и се намира зад сградата на ДКЦ I (бившата Първа поликлиника).

Още: Затвориха Прохода на Републиката заради катастрофа

Снимка: Getty Images

Катастрофата

Майката и двете ѝ деца - на 7 и 9 години, са ранени в катастрофата, станала вчера край Карнобат, при която два автомобила се удариха челно на изхода на Карнобат в посока Бургас. Те са настанени в Отделението по реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас, което обичайно лекува най-тежките пациенти от цялата област. Състоянието им остава тежко. Жената е претърпяла операция. На нея и децата са прелети 10 сака кръв и кръвни продукти от запасите на болницата, но необходимостта от нови количества не е отпаднала. Кръвта няма заместител. Единственият начин нуждаещ се пациент да я получи, е друг да дари за него. Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, съобщава bTV.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес