Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров в Шанхай, ще се доиграва в неделя (ВИДЕО)

05 октомври 2024, 15:16 часа • 1905 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров ще доиграе в неделя двубоя си от втория кръг на Мастърс-а в Шанхай срещу Зизу Берс. Срещата бе прекъсната няколко пъти в събота, а малко след 12:00 часа при резултат 6:3, 2:4 в полза на хасковлията двамата тенисисти бяха изведени от корта.

Дъжд прекъсна мача на Гришо, който води със сет, но губи във втория

В китайския град продължава да вали, което принуди организаторите на силния турнир от сериите "Мастърс" 1000 да преместят всички мачове за следващия ден (6 октомври, неделя). Играе се само на централния корт, който е с подвижен покрив.

ОЩЕ: Григор Димитров и световният тенис елит разкриха как се справят с психологическата битка на корта (ВИДЕО)

Григор Димитров допусна пробив, но направи два в първия сет

Иначе Гришо стартира добре мача и проби за 3:1, но след това загуби подаването си. В осмия гейм класата на българина отново си каза думата, когато направи брейк срещу белгиеца. Димитров взе и своя сервис, за да затвори сета при 6:3. Във втората част нашият състезател не бе на ниво.

Лошо начало на втория сет за хасковлията

Той инкасира пробив още в началото и изостана с 0:3. Дъждът взе да създава трудности за провеждането на срещата, която бе прекъсвана няколко пъти. Гришо изпитваше затруднения при подаването си. Дори му се наложи да отразява няколко брейкпойнта. При 2:4 заваля още по-силно, което окончателно прекрати двубоя.

ОЩЕ: Залогът е голям: Григор играе в Шанхай за Финалите на ATP, оставане в топ 10 и огромен награден фонд

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес