Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добрич под вода: Порой и градушка заляха града (СНИМКИ)

06 октомври 2024, 18:53 часа • 958 прочитания

Пороен дъжд с градушка се изсипа над Добрич. Интензивният валеж превърна част от основните булеварди и улиците на града в реки. Падналото огромно количество вода за кратко време затрудни поемането ѝ от канализационните шахти. Това затрудни трафика в града. От Хидрометеорологичната обсерватория в Добрич съобщиха за БТА, че количеството дъжд за време от 20 минути е 21 л/кв.м.

Къде в града са проблемите 

Близо 30 л/кв.м. е количеството дъжд в Добрич към този час. Много булеварди в града са наводнени. Снимки на Esen Ivanov чрез Про Нюз Добрич

Posted by Меteo Bulgaria on Sunday 6 October 2024

Потребители на социалните мрежи съобщават за наводнени улици. Това са местата в най-ниската част на Добрич като булевард "Русия" в района на автогарата, булевард "25-и септември" - в района на Диагностично-консултативен център - 2, улица "Васил Левски", улица "Димитър Ковачев", уличната мрежа в квартал "Балик", районът в Северна индустриална зона и други. 

Дежурните от осемте общини на територията на област Добрич казаха, че към момента нямат сигнали за поражения. В общините Балчик, Генерал Тошево, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла е имало слаб дъжд, почти без вятър.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес