Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барса сгази Алавес и оглави еднолично Ла Лига

06 октомври 2024, 19:23 часа • 435 прочитания

Барселона оглави еднолично испанската Ла Лига, след като победи Алавес с класическото 3:0 в мач от деветия кръг на надпреварата. В герой за каталунците се превърна Роберт Левандовски, който реализира хеттрик в срещата.

Левандовски реализира хеттрик преди почивката

Барселона стартира по отличен начин срещата като поведе още в 7-ата минута. Рафиня намери Роберт Левандовски на много добра позиция и полската суперзвезда се разписа за 1:0. В средата на първата част каталунците реализираха второ попадение. Отново Рафиня намери Левандовски и той матира стража на домакините.

В 32-ата минута Барселона направи преднината си класическа. Ерик Гарсия асистира на Левандовски, който оформи своя хеттрик в мача. Малко преди края на първата част Алавес върна едно попадение чрез Тони Мартинес, но то не бе признато заради засада.

Lewy called GAME.

Posted by FC Barcelona on Sunday, October 6, 2024

През втората част каталунците намалиха оборотите

След почивката Барселона намали значително оборотите. Алавес се възползва от ситуацията и можеше да върне едно попадение, но ударът на Тони Мартинес срещна гредата. Малко по-късно домакините отправиха изстрел чрез Антонио Бланко, който обаче не застраши вратата на гостите.

До края на мача повече попадения не паднаха и Барселона се поздрави с трите точки, с които поведе еднолично в класирането в Ла Лига. Каталунците са първи с 24 точки. На втора позиция е Реал Мадрид с 21 пункта.

Наскоро Барселона подписа със заместник на Тер Щеген.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес