Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Федерер, Надал и Джокович със специално послание към "неуспешния" им наследник (ВИДЕО)

06 октомври 2024, 15:03 часа • 1332 прочитания

Някогашният №3 и смятан за бъдещата голяма звезда на тениса Доминик Тийм ще излезе за последен път на корта на АТР турнира във Виена, който започва на 21 октомври. Преди дни австриецът бе награден за цялосния си принос към спорта, а освен овации от публиката на Lotterien Sporthilife-Gala 2024, той получи и специално послание от "Голямата тройка" - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

"Голямата тройка" изпрати "Доминатора"

"Скъпи Доминик, поздравления за наградата и за цялата ти кариера. Много ми беше приятно да играя срещу теб. Ще липсваш много, много на тениса. Ти беше страхотен човек, както на корта, така и извън него. Винаги справедлив. Приятелството ни винаги е било важно за мен в тура. Като съперници фактът, че се разбирахме толкова добре, винаги е бил страхотен за мен. Както и да е, желая ти всичко най-добро за в бъдеще и те поздравявам за твоята невероятна, фантастична кариера, Доминик! Сигурен съм, че скоро ще се видим отново", призна Роджър Федерер

"Честито за наградата! Тя е напълно заслужена. Много се радвам за теб. Знаеш колко много ти се възхищавам и колко те уважавам", заяви Рафа Надал.

"Благодаря ти много за всичко, което даде на всички нас, особено на тениса. Радвам се, че ще имаш възможност да се сбогуваш във Виена, с един последен танц. Пожелавам ти страхотен турнир, на който да присъстват всички членове на семейството ти и да бъдеш почетен, защото го заслужаваш, приятелю", допълни Джокович.

Основна роля за решението на Тийм да прекрати кариерата си изигра неговата контузия в китката на играещата ръка, която той получи на турнира в Майорка през 3 години. Последва операция и 9-месечно отсъствие от корта, а когато 17-кратният ATP шампион се завърна в игра, сякаш беше сянка на това и той така и не успя да се доближи до предишните си резултати. И макар Тийм получи своето признание от най-великите, наскоро самият той призна, че съперничеството му с тях е една от причините да се откаже от тениса.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес