Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо с възхищение към своя идол: Винаги съм се стремял да му подражавам (ВИДЕО)

05 октомври 2024, 19:30 часа • 857 прочитания

Първата ни ракета Григор Димитров отново бе главна фигура в социалните мрежи на ATP Tour. По време на Мастърс-а в Шанхай, където българинът започна участието си днес, той даде блиц интервю, в което сподели интересни факти за себе си и колегите у на корта, както и коментира кой е най-добрият тенисист на всички времена според него.

Гришо с интересни разкрития за колегите си на корта

На въпроса кой е най-добронамереният човек в Тура, Гришо не се поколеба да избере своя добър приятел Хубарт Хуркач. За компания при вечерни излизания, той избра британската сензация Джак Дрейпър, за когото споделяи, че "може да нагорещи обстановката." Гришо посочи австралиеца Алекс де Минор за най-подценявания играч на корта и подчерта, че 25-годишният тенисист играе много добре. Франсис Тиафо пък спечели признанието на българина за най-забавен в съблекалнята. Той разкри и на кого би се обадил в случай на спешност, като отново "Хуби Хуркач" спечели доверието му. 

Българската звезда разкри още, че е голям почитател на интериорния дизайн и следва много акаунти в социалните мрежи, свързани с това. На въпроса кой е най-запомнящия се начин, по който някой го е заговарял, той разказа с усмивка: "Изглеждаш прекрасно", а аз казах "окей."

Гришо посочи най-добрия тенисист на всички времена

На финала Гришо бе изправен пред трудния въпрос да посочи кой според него е най-великият тенисист на всички времена. Българинът не се поколеба и за пореден път изказа възхищението си към швейцарската легенда Роджър Федерер. "Човекът, на когото винаги съм се стремял да подражавам, е Роджър. Той постави много високи стандарти в тениса, които аз ледвам за пример."

По-рано днес дъжд прекъсна първия мач на Григор Димитров в Шанхай и срещата ще се доиграва в неделя.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес