Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор излезе от топ 10, Мъри изхвърча от топ 4

02 март 2015, 10:46 часа • 32425 прочитания

Както се и очакваше, ужасното представяне в Акапулко на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров доведе до изпадането му от първата десетка на света. За щастие Григор загуби само едно място и с 3055 точки застана на 11-то място.

В топ 10 се получиха някои сериозни размествания и то в челото. Най-добрият испански тенисист Рафаел Надал се завърна на трето място, веднага след Новак Джокович и Роджър Федерер, след като преди седмица изгуби точно третата позиция. Това стана благодарение на титлата му в Буенос Айрес. Четвърти е вече Кеи Нишикори - младият японец достигна до финал в Акапулко, но там загуби за пръв път от пет мача срещу Давид Ферер. Ферер вече е осми, изпреварвайки Томаш Бердих.

Големият губещ в топ 10 е Анди Мъри. Загубата му в Дубай на четвъртфинал от Борна Чорич смъкна шотландеца на пето място в света.

При жените Цвети Пиронкова остава на 49-то място, а в топ 10 няма никакви промени - начело е Серина Уилямс, следвана от Мария Шарапова.

През тази седмица предстоят мачове от Купа "Дейвис", а от следващата идват първите два големи американски "Мастърс"-а за сезона - в Индиън Уелс и Маями.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес