Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 11 октомври 2024 г. (петък)

10 октомври 2024, 20:54 часа • 637 прочитания

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще е остане по-ниско от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 10 октомври.

Какви ще са температурите? 

През нощта над източните райони временно ще се изясни, докато над останалата част от страната облачността, средна и висока, ще е значителна. Ще е почти тихо с минимални температури между 12° и 17°, в София - около 12°. Утре облачността ще е значителна и след обяд в Западна България, през нощта срещу събота и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, на места ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, в западната половина от северозапад, а в източната от югозапад. Максималните температурите ще са между 22° и 27°, в София - около 23°.

Дъжд в планините

Над планините облачността ще е значителна и главно в Стара планина ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Облачно по морето

По Черноморието облачността ще се увеличава и ще бъде значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 22°-25°. Температурата на морската вода е около 21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес