Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел нанесе удар по цел в Централен Бейрут, има загинали

10 октомври 2024, 21:25 часа • 1038 прочитания

Държавната медия в Ливан съобщи, че израелски удар е поразил централната част на ливанската столица Бейрут. Това е третата подобна атака срещу града, откакто Израел ескалира въздушната си кампания по-рано през месеца, предаде АФП.

Още: Белези за още по-широка война: Руслан Трад с анализ гледа ли "Хизбула" към България (ВИДЕО)

Израел многократно е обстрелвал южните предградия на Бейрут, бастионът на ливанското движение Хизбула, през последните две седмици. Ударите обаче рядко са попадали в центъра на града, предаде БГНЕС.

Още: Двама миротворци на ООН са ранени в Ливан

„Вражески удар порази района на жилищните квартали Рас ал-Набаа-Нвейри“, съобщи медията. Тя добави, че линейки са се втурнали към мястото на атаката. Съобщава се за три големи експлозии.

Още: Българи напускат Ливан с турски военен кораб (ВИДЕО)

Служител по сигурността, пожелал анонимност, за да може да обсъжда деликатни въпроси, заяви, че ударите са поразили две локации в района на Нвейри. Съобщава се за двама загинали. На кадри на живо се виждат два облака дим, които се стелят между гъсто населените сгради, чиито прозорци все още светят. Миналия месец при израелска бомбардировка в южната част на Бейрут беше убит лидерът на Хизбула Хасан Насрала.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес