Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Раева към политиците: Голи по прашки ли да се съблечем, за да ни обърнете внимание?

10 октомври 2024, 23:21 часа • 708 прочитания

Новият стар председател на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева гостува в предаването "Лице в лице". "Златното момиче" емоционално се обърна към родните политици за съдействие относно разширението на зала "Раковски", където тренира националният ни отбор.

Раева е омерзена! Най-успешният ни спорт няма база за трениране

"Аз съм омерзена! През последния ми мандат спечелихме 260 медала от големи състезание, 105 златни. Имаме 239 треньори, близо 7000 деца се занимават с гимнастика, 82 клуба са вече. Нямаме нито една нормална база, в която да правим художествена гимнастика и спорт", позова се на статистиката Раева.

ОЩЕ: "6 години се молим като просяци! Какво още да спечелим?!": Раева се обърна към държавата

С всеки нов министър от нулата: 7 пъти връщат Илиана Раева

"2018 година г-н Борисов реши да ни подаде ръка и ни покани в Министерски съвет. Отпуснаха ни средствата да ни се разшири залата. До ден днешен това не е направено. Решението трябва да се вземе от МВР, ММС в лицето на Национална спортна база и главния архитект. Най-сериозно се отнесоха министър Калин Стоянов и Димитър Илиев. И преди това Весела Лечева", разкри тя.

Илиана Раева

"Националният отбор няма къде да тренира. Нямаме зала, която да отговаря на капацитета на националния отбор. Всеки нов министър на спорта ми обяснява, че нашите документи не са такива каквито трябват и започваме от нулата. 7 пъти ме връщат за разширението на залата. Пари има, разрешение - липсва", подчерта златното момиче.

ОЩЕ: Конспирации: Майката на Краснобаева обвърза скандала около дъщеря си с разпадането на ансамбъла

"6 години чакаме още три килимчета да ни сложат"

"Има проблем с МВР и със земята, върху която е построена зала "Раковски".  Ще се намери ли политик, който да протегне ръка на най-успешния спорт, на най-прекрасните момичета, които от три последователни олимпиади, се връщат с медали - златен, сребърен и бронзов", попита Илиана Раева.

"Голи по прашки ли да се съблечем и да дадем пресконференция, за да ни обърнат внимание? Всичко постигнахме, но нямаме база, където да водим нормални тренировки. 4 клуба в цяла България имат прилични зали. В София има 20 клуба. Направо са за срам, безобразие! Има някакви апетити сигурно... 6 години чакаме още три килимчета да ни сложат", не спести нищо председателят на Българската федерация по художествена гимнастика.

ОЩЕ: Илиана Раева разкри защо четири от момичетата напускат ансамбъла по художествена гимнастика

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес