Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 съставки, които ще направят варените картофи невероятно вкусни

19 май 2023, 15:12 часа

Варените картофи са чудесен избор за гарнитура - приготвят се бързо и лесно, съчетават се с всички ястия. Но дори и те може да се сервират по необичаен начин или да се подобри вкуса им в процеса на готвене.

6 съставки ще подобрят вкуса на варените картофи

Чесън - много готвачи отбелязват, че варенето на картофи с няколко скилидки чесън помага за значително подобряване на вкуса на гарнитурата. Картофите ще имат деликатен апетитен аромат и лека пикантност.

Куркума - най-полезната подправка в света се съчетава перфектно с картофи. Вкусът на гарнитурата ще бъде по-приятен, ако прибавите куркума. Заслужава да се отбележи, че зеленчукът ще придобие невероятно апетитен нюанс.

Лекар разкри защо възрастните хора трябва да ядат картофи

Дафинов лист - той осигурява интензивен вкус и ярък аромат на гарнитурата. Сложете поне един дафинов лист при варене на картофите.

Босилек - не всяка домакиня знае, че малко количество пресен босилек може значително да подобри вкуса на зеленчукова гарнитура.

Кориандър - много хора харесват тази подправка заради интензивния и запомнящ се аромат. Но не всеки знае, че кориандърът се съчетава добре с гарнитура от варени картофи. Но в случая е важно той да се използва в ограничени количества.

Олио или мас - в какво е най-добре да се пържат картофите

Къри - тази подправка има ярък вкус, приятен цвят и дори лека пикантност. Съчетава добре с неутралния вкус на картофите.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес