Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски

18 февруари 2014, 14:18 часа • 38908 прочитания

Депутатът от БСП Димчо Михалевски внезапно е починал в Истанбул, предаде БГНЕС. ПГ на Коалиция за България са излезли потресени от кабинета им в НС.

"Отиде си млад човек, който всички народни представители познаваха с добро, със силата му да отстоява политически идеи, битки, да ги печели да с отдава на обществото, на България, любящ баща, човек, вярващ в бъдещето на България", заяви от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Народните представители почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта на колегата си Димчо Михалевски.След това председателят Миков направи процедурно предложение за прекратяване на днешното извънредно пленарно заседание, което бе прието.

Смята се, че причината за смъртта са усложнения след прекарана бронхопневмония. Според някои източници пък депутатът е страдал от рак на белите дробове. В края на декември 2013 г. Михалевски е бил приет в болница в Истанбул заради здравословните си проблеми. 

Вестта за кончината на народен представител от Бургас дойде от колегата му Антон Кутев.

Димчо Димитров Михалевски е български инженер и политик. Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание.

Роден е на 24 октомври 1965 година в град Кърджали. Завършва "Промишлено и гражданско строителство" в УАСГ. Магистър по политически мениджмънт от НБУ.

Бил е заместник-кмет на община Кърджали (2000-2003). Координатор на отдел "Регионална политика" във ВС на БСП (2004-2005). Изпълнителен директор на "СД лайтинг" АД (2004-2005). Зам.-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в 86-то правителство на България.

Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 41-то НС от 22-ри МИР Смолян. Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 42-то НС от 2-ри МИР Бургас.

Мир на праха му!

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес