Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доган се появи на протест пред парламента в подкрепа на Джейхан Ибрямов (СНИМКИ и ВИДЕА)

05 октомври 2024, 14:49 часа • 3594 прочитания

Съпартийци на арестувания народен представител Джейхан Ибрямов организираха днес протест в негова подкрепа пред Народното събрание.

Редом до неговата съпруга Биршен, която втори ден провежда гладна стачка, се появи и почетният председател на ДПС Ахмед Доган, както и бившият социален министър Хасан Адемов.

Според симпатизанти на ДПС Доган е бил с бронирана жилетка. Той заяви пред събралите се хора, че подкрепя съпругата на Ибрямов - Биршен, която дълги години беше секретарка на почетния председател на ДПС. Ахмед Доган обяви и, че основната цел и задача сега била да се бъде защитена демокрацията и да се защити "нормалното" с пожелание към всички да са живи и здрави и да няма страх, да не се позволяват "да бъдат страхувани". Впечатление направи, че Доган говори с мегафон, но не се чуваше кристално ясно - или гласът на почетния председател на ДПС не беше много звучен, както и произношението на думите. "Няма да позволим да арестуват г-н Доган, както се заканват някои Франкенщайн", включи се и Биршен Ибрямова. "Ако с това ще се свърши (ненормалността), нека ме арестуват още сега", отвърна Доган.

Всъщност Доган специално наблегна, че трябвало да се постигне нормалност, така трябвало да бъде. "Трябва да направим всичко възможно да преодолеем страха, бъдете куражлии", добави той, защото "държавата е против нас - съдебна система, полиция и всичките органи за контрол".

Доган още веднъж се извини "пред целия български народ, пред това общество" за създаването на Делян Пеевски, макар че обяви, че ДПС нямало основна роля в самото му "раждане" (след 14-тата минута на видеото): "Тепърва ще се говори кой създаде това момче, тепърва".

Появи се и Николай Бареков, който обяви Доган за "истински български национален герой" и го призова "водете ни пак към свободата": Официално: Николай Бареков поведе листата на ДПС-Доган във Враца

Припомняме какво говореше бившият телевизионен водещ, бивш депутат, бивш евродепутат за Доган преди 10 години, когато беше начело на "България без цензура":

1. Бареков пак се пъне, праща се в ада, ако се продаде на Доган

2. Бареков: Най-големите ми врагове са Доган и Борисов

Днес в 14:30 ч. започна заседанието на Софийски градски съд по делото на Ибрямов, което да вземе решение дали да уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на депутата. Заседанието е закрито.

Припомняме, че председателят на Народното събрание Рая Назарян и ЦИК разрешиха свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов като народен представител и кандидат за депутат, след искането от прокуратурата.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес