Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Следващо мнозинство, ако има такова, ще е около господин Борисов. Алтернативата умря

07 октомври 2024, 08:19 часа • 1264 прочитания

Това мнение изрази пред bTV политологът Слави Василев за възможна коалиция след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. 

Според него няма какво ново да се предложи на обществото по време на предизборната кампания.

 

Според Василев влиянието на Делян Пеевски ще расте независимо какво ще е мнозинството в следващия парламент. Само избирателите могат да променят влиянието на Пеевски, защото ако влезе с 12 депутати в парламента, е едно, но ако влезе с 30 народни представители, е друго, посочи Василев. 

Политологът Светослав Малинов призова партиите да се държат по-спокойно по време на предизборната кампания, а лидерите на партии да водят разумни разговори за коалиция след предсрочните парламентарни избори. В момента България има доста единно говорене от ПП-ДБ, че те биха искали и виждат формулата за управление с надпартиен премиер и експертен кабинет, посочи Малинов. 

Той посочи, че вратата за коалиция с Пеевски се държи отворена от ГЕРБ, но формацията на Бойко Борисов щяла да я затвори след изборите, за да направи коалиция с други партии. Възможна е трипартийна коалиция след изборите, тъй като управление без ГЕРБ и ДПС не е възможно. Въпросът е доколко ГЕРБ ще настоява в коалицията да участва и Делян Пеевски, изтъкна Светослав Малинов. 

Още: Никога не трябва да забравяме кой ни плашеше с глад, студ, мизерия, смърт и фалит на държавата

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес