Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте чесън и мед на гладно за 7 дни и вижте какво ще се случи

31 май 2024, 16:11 часа

Чесънът и медът са две естествени съставки, които се използват от векове заради своите ползи за здравето. Когато се комбинират, те образуват мощно лекарство, което може да помогне за засилване на имунната ви система, подобряване на храносмилането и дори борба с инфекциите. Днес ще проучим ползите от яденето на чесън и мед на празен стомах в продължение на 7 дни.

Повече за самите продукти и техните ползи

Чесънът, известен още като Allium sativum, е член на семейството на лука и е известен със своя силен вкус и остра миризма. Чесънът е богат на алицин, сярно съединение, което му придава характерната миризма и също така има антибактериални и противогъбични свойства. Медът, от друга страна, е естествен подсладител с високо съдържание на антиоксиданти и има антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Още: Анализатори: Златото, среброто и медта ще достигнат нови рекордни стойности

Как да си направите чесън с мед?

Чесънът, напоен с мед в буркан, е ефективен начин да се насладите на предимствата както на чесъна, така и на меда. Процесът включва поставяне на обелени скилидки чесън в буркан и заливане с мед. След това сместа се оставя да престои няколко дни, позволявайки на съставките да се смесят добре.

За какво помага?

Още: Сложете скилидка чесън под възглавницата си и няма да повярвате какво ще се случи

1. Подсилва имунната система

Както чесънът, така и медът имат антибактериални и противогъбични свойства, които могат да помогнат за укрепване на имунната ви система и защита на тялото ви от инфекции.

2. Успокоява възпаленото гърло

Антибактериалните свойства на чесъна и успокояващите свойства на меда правят тази смес естествен лек за болки в гърлото.

Още: 7 храни, които ще понижат кръвното ви налягане

3. Помага при кашлица

Доказано е, че медът е ефективно средство за потискане на кашлицата, а чесънът може да помогне в борбата срещу респираторни инфекции, които причиняват кашлица.

4. Подобрява здравето на сърцето

Доказано е, че чесънът понижава нивата на холестерола и кръвното налягане, което може да помогне за подобряване на здравето на сърцето.

5. Помага на храносмилането

Чесънът може да стимулира производството на храносмилателни ензими, докато медът може да помогне за успокояване на храносмилателния тракт.

6. Подпомага зарастването на рани

Медът се използва от векове като естествено средство за заздравяване на рани поради антибактериалните си свойства, а добавянето на чесън може допълнително да подобри неговата ефективност.

Важно е да се отбележи, че докато чесънът, напоен с мед, като цяло е безопасен за консумация, препоръчително е да използвате висококачествени съставки и да наблюдавате реакцията на тялото към сместа. Имайте предвид, че чесънът може да взаимодейства с определени лекарства, така че винаги е най-добре да се консултирате със здравен специалист, преди да опитате каквото и да е ново лекарство.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес