Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Велизар Димитров: Никой не вярваше, че ЦСКА ще фалира (ВИДЕО)

19 септември 2024, 18:37 часа • 509 прочитания

Бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров върна лентата назад и си спомни за престоя си на "Българска армия". Той гостува в Подкаста „Код Спорт“, където разказа за отношенията си Александър Томов и разкри подробности около своя трансфер в Металург (Донецк).

"Кой каквото искаше - ставаше на момента": ЦСКА по времето на Томов

"Във всяка свое интервю Томов казваше: Извинете, аз станах шампион с 16 точки разлика!". Това говори достатъчно за качествата му на ръководител, но за такъв отбор трябват значителни финанси. Очевадно клубът нямаше такива, но футболистите не го усещахме. Завишени премии, заплати, кой каквото искаше - ставаше на момента", заяви Димитров.

ОЩЕ: Велизар Димитров: Измислиха “Дузпа - Велизарка”, за да ме разклатят (ВИДЕО)

Пари има, кредити - също

"Парите обаче бяха под формата на кредити и в един момент трябваше да се върнат. Никой не вярваше във фалита на ЦСКА", допълни бившият атакуващ състезател на "армейците", който обясни, че за да станеш шампион, трябва да правиш инвестиции, давайки пример с Лудогорец. След това Велизар Димитров разказа за преминаването си в Украйна.

Трансферът от ЦСКА в Металург

"Тогава нямах избор. ЦСКА изпадна във финансов колапс и всяка една стотинка беше важна. Беше ясно, че трябва да напусна клуба", не скри перничанинът. "Наложи се да помоля Металург да плати трансферната сума на един транш, а не на предварително договорените два или три транша, защото получих обаждане от ЦСКА", разкри още Велизар Димитров.

ОЩЕ: С бронирани коли: Как Бай Миле е уредил трансфер от Левски в Турция? (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес