Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видове АСТРА и добри условия за отглеждане

05 април 2023, 18:33 часа

Астрата, известна още като богородичка, е род градински цветя. Тя е сред забележителните цветя в края на сезона. Цъфти в края на лятото и началото на есента. Напомня за приключващия летен сезон и осигуряват елегантна красота в продължение на седмици.

Сортовете предлагат разнообразие от цветове и размери. Има два основни вида астра, но много сортове на растението. Повечето виреят в умерен до хладен климат. Като местни растения, те са адаптивни към много места, но предпочитат пълно слънце и добре дренирана почва.

Кога да засадите красивото цвете ДАЛИЯ?

Повечето сортове са многогодишни. Размерите варират от 30 см до 2 м, като сортовете от Нова Англия, които са най-високи. Височината, цветът на цъфтежа и времето на цъфтеж са определящи фактори при избора на различни видове астри.

Повечето цъфтят в края на лятото до началото на есента. Нюйоркските астри са известни също като Михаелска маргаритка и цъфтят през есента, докато новоанглийските астри са известни с това, че цъфтят по-рано в средата до края на лятото.

Дървесната астра е добър избор за сянка, но повечето сортове се нуждаят от пълно слънце за най-добър цъфтеж. Астрите реагират много добре на прищипване, практика, която премахва растежа на върховете в началото на пролетта и прави растенията по-гъсти с повече цвят.

Кога да засадите цветя в градината?

Защо да заложите на астри, които са лилави?

Астрите се предлагат в много цветове и размери, но лилавите сортове астри имат царствена интензивност и осигуряват особено въздействащ пейзажен цвят.

Докато лилавите астри имат няколко различни тона, техният студен оттенък подчертава много други цветове. Когато се съчетае с жълти цветя, ефектът е абсолютно зашеметяващ.

Лилавите астри са отличен избор за градина за медитация или просто за тихо кътче от двора, което се нуждае от успокояващо ефект. Не се колебайте да ги добавите към цветята в двора ви.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес