Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пролетна градина: Ето кои цветя да засадите през МАЙ

02 май 2023, 13:33 часа

Май месец настъпи и е време да се погрижите за стайните растения и за тези в градината. Улесняваме ви, като предлагаме цветя, които е подходящо да засадите през месеца май.

Астра

Това е страхотно многогодишно цвете, което да започнете да засаждате през май, ако още не сте го направили. Докато астрите може да изглеждат деликатни и ефирни, те всъщност са много издръжливи на лятото и могат да издържат на високите температури, което то предлага.

Кога се торят орхидеите? Грижа за красив цъфтеж

Билки

Засадите някои ароматни билки, като босилек, във вашата градина, за да имате изобилие и избор при готвене. Май месец е идеален месец за тази дейност и включване на любими едногодишни и многогодишни билки в градината.

Невенчета

Невенчетата са много красиви и нежни цветя, които ще внесат цвят и настроение в градината. Идеални са за отглеждане през май, тъй като виреят и на пълно слънце. Тези едногодишни растения са отлични за градината, изискват малко поддръжка и са подходящи за всеки, дори за начинаещите градинари.

Градинарите съветват: Какво да засеете в градината през МАЙ?

Хибискус

Крайно време е да започнете да се възползвате максимално от непрекъснато затоплящото се време и да засадите няколко от любимите си тропически цветя. Хибискусът е добър и красив вариант с голямо разнообразие от красиви цветове. Придава цветен и екзотичен вид на дворовете. Тези цветя просто се нуждаят от много пространство и достатъчно вода, за да виреят наистина в нетропичен климат. Китайският хибискус е особено полезен за привличане на пчели и други опрашители.

Лилава ехинацея

Лилавата ехинацея е прекрасно допълнение към лятната градина, тъй като привлича опрашители като птици и пеперуди. Придава красив и елегантен вид на вашето външно градинско пространство. Изисква достатъчни пространство и добро поливане.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес