Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхливецът, съсипаното Евро и "Холанд от AliExpress": Скандални прогнози за Евро 2024! (ВИДЕО)

13 юни 2024, 17:25 часа • 7406 прочитания

Докъде ще стигне Германия на домашното Европейско първенство по футбол? Защо големият фаворит Англия е страхливец? Кой е "Холанд от Aliexpress"? На тези въпроси отговаряме в "Студио Actualno" - и даваме най-добрите прогнози за точен резултат за първите 7 мача от Евро 2024!

Прогнози за Евро 2024 - кой ще познае най-много мачове?

В продължение на месец - от 14 юни до 14 юли, нашият редакторски екип в състав Иво Вецев, Бойко Димитров, Стефан Йорданов и Джем Юмеров ще опита да разгадава крайните резултати на всички мачове от Евро 2024. А накрая победителят може да бъде само един!

Специална награда - майсторският комикс "94-та. Легендата"

Регламентът е прост – за познат точен резултат се присъждат 3 точки, а за познат знак – 1 точка. Победителят в прогнозите, който ще стане ясен след финала на 14 юли, ще спечели майсторския комикс „94-та. Легендата“, посветен на събитията от Световното в САЩ.

Комикс 94-та. Легендата

Спортните редактори дадоха прогнози за първите 7 мача, които може да видите и в пълната програма за Евро 2024. Някои мачове обединиха вижданията на редакторите за точен резултат, докато други сблъсъци доведоха до някои сериозни разминавания.

Докъде ще стигне Германия на домашното Евро 2024?

Бойко Димитров не оцени високо шансовете на любимия си национален тим Германия - най-вече заради "нападателите, да ги наречем", които според него не са точно нападатели. Иво Вецев обаче смята, че както винаги, Германия е основен фаворит за трофея - заедно с Англия.

Адски ключов мач още в първия кръг

Стефан Йорданов пък вярва, че другият мач от група А - този между Швейцария и Унгария, ще бъде далеч по-ключов. Очакванията са за нервен сблъсък, който нито един от двата отбора не може да си позволи да загуби, защото може да даде наклон в битката за второто място.

Иво Вецев, Бойко Димитров и Стефан Йорданов

"Групата на смъртта" и един 16-годишен талант

В "групата на смъртта" Стефан отличи 16-годишния Ламин Ямал, докато Иво смята, че Испания има най-добрия полузащитник в света - Родри. В предишното "Студио Actualno" пък Бойко прогнозира, че Испания ще стане европейски шампион (прогнози за шампион на Евро 2024 вижте в линка).

Действащият европейски шампион и беззъбата му атака

Стефан Йорданов смята, че Италия има много вяла атака. Иво и Бойко пък отчетоха, че и в защита нещата не са розови - след оттеглянето на двойката централни бранители Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини. "Скуадра адзура" започва кампанията си срещу Албания.

Противникът на тоталния футбол на Нидерландия

Нидерландия започва срещу Полша. Роналд Куман не изповядва разбиранията за тотален футбол и играе прагматично, с отлични единици в отбрана. Според Иво Вецев именно "лалетата" са скритият фаворит за титлата на Евро 2024.

Полша, Нидерландия, Франция и Австрия група D Евро 2024

Изненада от Полша?

Бойко изненада с прогноза, че Полша ще спъне Нидерландия. А Стефан му напомни, че при поляците са сменени петима селекционери в рамките на три години. Именно това бе и една от "скандалните" прогнози в предаването - Полша да измъкне точка от Нидерландия (останалите можете да чуете във видеото).

"Холанд от AliExpress"

Иво Вецев смята, че националният отбор на Дания е открил голмайстор, който е като Ерлинг Холанд от AliExpress - Расмус Хойлунд. Бойко Димитров напомни за играчите с огромен опит при "червения динамит" като Симон Кяер и Кристиан Ериксен.

Страх тресе големия фаворит на Евро 2024 

Големият фаворит за трофея Англия отнесе сериозни критики от Иво, който смята, че "трите лъва" играят "отвратително страхлив футбол" заради Гарет Саутгейт. Той смята, че селекционерът е сбъркал, като не е взел Хари Магуайър, Рахим Стърлинг и Маркъс Рашфорд.

Англия започва кампанията си срещу Сърбия - отбор с голям потенциал от години, който все остава неразгърнат на големи форуми. Проблемът на "двуглавите орли" е, че играят твърде атакуващ футбол, а имат слаба защита - което им изяде главата и на Мондиал 2022, където допуснаха осем гола в три мача.

Защо УЕФА съсипа Еврото, кой български клуб ще протрива ръце това лято и защо бе поискан "куфар с пари" - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес