Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Снеговалеж спря мача между Галатасарай и Ювентус

10 декември 2013, 22:30 часа • 20341 прочитания

Силен снеговалеж прекрати дербито на вечерта в Шампионската лига между „Галатасарай” и „Ювентус”. Изненадващо бяла пелена обгърна стадиона на турците „Али Сами Йен” и спря дерби срещата от група B на турнира.

Очаквано двата отбора се вкопчиха здраво от самото начало и взаимно се неутрализираха. Чистите голови положения липсваха чак до 18-тата минута, когато Фернандо Йоренте беше намерен добре в наказателното поле на „Галатасарай”, испанецът успя да овладее с протягане топката и да стреля веднага. За късмет на Муслера обаче кълбото мина в аут до дясната му греда – при точен удар уругвайският вратар едва ли щеше да може да спаси.

След това положение в Истанбул започна да вали сняг и след около 35 минути игра срещата беше прекратена. На терена на „Али Сами Йен” излязоха хора от обслужващия персонал на „Галатасарай”, които започнаха да чистят терена, като първо се заеха с линиите на терена и наказателните полета.

В крайна сметка след пауза от около 30 минути беше взето решение за отлагане на мача. Тепърва ще бъде насрочена дата, на която срещата ще се доиграе.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес