Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуардиола: Триумфът в Шампионска лига бе предначертан от звездите

11 юни 2023, 10:48 часа • 1529 прочитания

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че триумфът на неговия отбор в Шампионска лига е бил предначертан от звездите. Както е известно снощи „гражданите“ спечелиха най-ценното клубно отличие в Европа за първи път в историята си. По този начин Сити записа и исторически требъл.

Хосеп Гуардиола сподели, че Интер доста е затруднил футболистите му, тъй като „нерадзурите“ разполагат с много добър отбор. Испанският специалист бе категоричен, че в момента не може да мисли за следващия сезон. Пеп също така призова ФИФА и УЕФА да помислят за здравето на футболистите, тъй като на играчите им се събират страшно много мачове.

Манчестър Сити Хосеп Гуардиола

„Успехът дойде толкова трудно. Интер е наистина добър отбор. На полувремето казах на играчите ми: „Бъдете търпеливи. Трябва да имате късмет. Този мач е хвърляне на монета“. Но триумфът беше предначертан от звездите. Принадлежи ни. Не бяхме на най-доброто си ниво. След Световното първенство отборът направи крачка напред, но това не беше най-доброто ни представяне“.

„Нямам сили да мисля за следващия сезон, това е невъзможно. Нуждаем се от почивка, сезонът беше твърде дълъг. Нашите играчи сега имат мачове за националните отбори. УЕФА и ФИФА, помислете за това. Висшата лига завърши преди две или три седмици, сега хората трябва да играят отново. Това е твърде много. Ще започнем от нула следващия сезон“, каза Гуардиола.

ОЩЕ: Велико: Пеп Гуардиола влезе в историята.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес