Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Галатасарай елиминира Ювентус от Шампионска лига

11 декември 2013, 16:45 часа • 49258 прочитания

Турският гранд успя да обърне снощния фарс в Шампионска лига в своя полза и отстрани днес следобед „Ювентус“ от надпреварата с минималното 1:0. Двубоят бе решаващ и за двата тима относно класирането напред в елиминационната фаза на турнира, след като „Реал Мадрид“ си бе подсигурил първата позиция още преди няколко срещи.

Иначе двубоят снощи бе прекратен след 35 мин. игра поради силен снеговалеж в Истанбул. По-късно бе обявено официално, че срещата ще продължи днес в 16:00 часа българско време. Според прогнозите на синоптиците, в турския град отново се очакваха снеговалежи днес следобед, поради което двубоят бе подновен в 15.00 часа българско време.

През деня се появиха информации в италианската преса, че „Ювентус“ са искали още снощи да се приключи всичко, но турците са оказали натиск на делегатите и съдиите, и така двубоят е бил отложен за днес. С трик или не метеорологичните условия и състоянието на терена са еднакви и за двата тима. Така 85-та минута и Снайдер се оказаха решаващи за изхвърчането на „Ювентус“ от тазгодишното издание на Шампионска лига, като пролетта те ще играят в Лига Европа, където е и българският шампион „Лудогорец“.

По този начин, в група B, напред продължават „Реал Мадрид“ и „Галатасарай“, а „Ювентус“ отиват в Лига Еропа. За „Копенхаген“ пък останаха добрите спомени и 4 спечелени точки.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес