Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още една руска дестилерия пламна след атака с дрон (ВИДЕО)

22 октомври 2024, 09:50 часа • 696 прочитания

Предприятието „Биохим“ в Тамбовска област на Русия пламна след взрив, съобщи губернаторът Максим Егоров сутринта на 22 октомври. Вероятно заводът е бил атакуван от дрон, добави той.

„Днес в 5:20 ч. в град Расказово, вероятно в резултат на пристигането на безпилотен летателен апарат, в предприятието на АО „Биохим“ настъпи експлозия, последвана от пожар. По предварителна информация няма пострадали. В 6:24 ч. пожарът е потушен. Всички необходими градски служби дежурят на мястото“, написа губернаторът в Telegram.

Понастоящем предприятието произвежда продукти със стратегическо значение за държавата, извършва комплексна преработка на захаросъдържащи суровини (цвеклова меласа) в различни видове алкохол, пише в сайта на "Биохим".

Поредна атака по руска дестилерия

Това означава, че още една руска дестилерия е била поразена от украински дронове през нощта: Украинска атака с дронове в Русия, ударени са дестилерии (ВИДЕО).

Припомняме, че губернаторът на Тулска област Дмитрий Миляев уточни, че има щети в дестилерията "Ефремов" и в дестилерия в село Лужковски. Имало атака с дронове, отбита от руското ПВО, но веднага след това Миляев изброи места, на които са нанесени щети.

Нападение с дронове по Русия

Факт е, че през нощта е имало ново широкомащабно украинско нападение с дронове. Сутринта бяха въведени ограничения за кацане и излитане на самолети на летището в Нижни Новгород, а по-късно бяха отменени, съобщи "Росавиация". Местните медии писаха за заплаха от атака на безпилотен самолет.

През нощта в Брянска област са свалени най-малко 8 дрона, други 2 са атакували Суземски район, като частично е повреден покривът на нежилищна сграда и котелно помещение. Няма пострадали, заяви местният губернатор.

Според сводката на руското военно министерство през изминалата нощ системите за противовъздушна отбрана са унищожили 18 украински безпилотни летателни апарата: 11 над територията на Брянска област, 3 над територията на Белгородска област, 2 над територията на Курска област и по един над териториите на Тулска и Орловска област. Не се съобщава нищо за Тамбовска област.

Атака и по Украйна, има жертви

Нападение с дронове е имало и по Украйна, както всяка нощ. Трима души, сред които и дете, са убити при нападение на руски безпилотни самолети в Сумска област, съобщи местната администрация. Ударите са поразили жилищна сграда и „обекти от критичната инфраструктура“.

Контролираната от Кремъл агенция "РИА Новости" твърди, че целта е била склад за боеприпаси.

На 22 октомври в Сумска област вече са свалени 25 дрона "Шахед".

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес