Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смъртта на Евгения не е настъпила мигновено: Нова експертиза

22 октомври 2024, 12:09 часа • 819 прочитания

Смъртта на Евгения Владимирова не е настъпила мигновенно. Това показва експертиза по делото за смъртта на жената, чието тяло беше намерено в куфар във водоем край Перник.

И още ужасяващи разкрития

Отнело е известно време за настъпването на смъртта. Възможно е главата на жертвата да е била натискана към пода, посочват в заключението си пред съда трима експерти.

ОЩЕ: Въпреки присъдата „доживотен затвор“: Свекърът на Евгения е на свобода

По лицето на жертвата също са установени рани, част от тях - в областта на слепоочието.

В случая не може да се каже колко бързо е настъпила смъртта, но тя не е настъпила мигновено. Имало е съпротива от страна на жертвата, смятат специалистите.

Според тях до настъпване на трупно вкочаняване е възможно тялото да бъде сложено в куфар. След това е невъзможно. Самият процес на вкочаняване започва около два часа след смъртта и продължава около осем часа, посочиха съдебните медици.

 

Те са категорични, че жената в починала от удушаване с ръка. При натиск в областта на шията винаги това става с чужди ръце. Човек сам не може да се удуши, заявиха вещите лица.

Според тях няма как човек да бъде омотан четири пъти без да се съпротивлява.

ОЩЕ: "Аз я убих": Орлин с шокиращ разказ за убийството на Евгения

"Надявам се подсъдимите да получат доживотни присъди без право на замяна", каза преди заседанието майката на Евгения - Капка Чорбанова. Тя поиска Пламен Владимиров да бъде върнат в ареста, тъй като момента е на свобода срещу парична гаранция.

Кои са обвиняемите?

Тялото на на Евгения Вларимирова беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

Подсъдими за смъртта на жената са съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговият баща Пламен.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес