Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вот "2 в 1" в 4 населени места: Избират районни кметове на балотаж и депутати

22 октомври 2024, 11:40 часа • 267 прочитания

В четири населени места ще има вот "2 в 1" тази неделя. В Коиловци, община Плевен, Войнягово, община Карлово и районите Одесос и Приморски в община Варна ще има кметски балотаж и парламентарни избори. Централна избирателна комисия (ЦИК) даде указания как ще се действа тези населени места.

Още: Варненци сякаш не разбраха, че имаха избори за кметове седмица преди вота за парламент

Членовете на секционни комисии ще останат за избора на народни представители, а общинските избирателни комисии трябва да назначат на тяхно място нови, които да проведат втория тур на частичните местни избори. Заместник- председателят и говорител на ЦИК Росица Матева разясни, че помещенията, в които работят секционните комисии на тези 4 места за двата вота също трябва да са различни, затова се дават и писмени указания.

Още: Ето къде започнаха частичните местни избори

"До кметовете на община Варна, на кметство Коиловци и кметство Войнягово с копие до ОИК-Плевен, Варна, Карлово и в РИК-Плевен, Варна, 17 Пловдивски и парламентарно представените партии и коалиции да укаже на кметовете да осигурят помещения за разполагане на СИК за втори тур на частичните местни избори по възможност в същите сгради, в които са помещенията за СИК за изборите за народни представители", гласи разпореждането на ЦИК. 

Още: ВАС отказа да гледа жалби на Пеевски срещу отказ на ЦИК да спре ДПС за частичния местен вот

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес