Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ФИФА наказа бивш играч на ЦСКА 1948 за неизплатени суми към "червените"

22 октомври 2024, 12:08 часа • 384 прочитания

През месец април исландският нападател Видар Йорн Кяртансон напусна ЦСКА 1948 в посока КА Акурейри. Днес, половин година по-късно, ФИФА обяви, че бившият играч на "червените" е наказан за шест месеца, тъй като той не е платил на българския клуб сумата, която дължи.

ФИФА наказа Кяртансон с 6 месеца извън терена

34-годишният футболист е отстранен за шест месеца, защото не е изпълнил определени финансови задължения към ЦСКА 1948. Наказнието му обаче ще приключи веднага, щом плати дължимото. Видар Йорн Кяртансон има договор с КА Акурейри до ноември следващата година. От началато на сезона в родината си Кяртансон има 6 гола в 25 мача. 

Видар Йорн Кяртансон

"Тази седмица получихме информация, че Видар е отстранен за 6 месеца и нищо не може да направим. Въпросът е изцяло между него и ЦСКА 1948. Надяваме се, че ще успее да разреши този проблем", заяви мениджърът на КА Акурейри Саевер Петуршон пред "RÚV".

Кяртансон пристигна в ЦСКА 1948 през юли 2023 година като свободен агент, след като договорът му с гръцкия Атромитос не бе подновен. Той обаче така и не успя да се пребори за титулярно място, а по-често влизаше на терена като резерва.

ОЩЕ: Официално: ЦСКА 1948 представи носител на Купата с ЦСКА

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес