Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опасна шахта в “Красна поляна“: Сигнал на областния управител на София

22 октомври 2024, 11:35 часа • 389 прочитания

Граждани, живущи в район „Красна поляна“ на ул. „Суходолска“, „Кубан“, бул. „Александър Стамболийски и бул. „Възкресение“ изпратиха сигнал до областния управител на София-град Стефан Арсов заради преливаща улица.

В него те съобщават, че преди 10 дни, при проливен дъжд между 9 и 11 октомври 2024 г., шахтата на кръстовището на ул. „Кубан“ и „Суходолска“, която обслужва канализацията на кв. „Факултета“ е започнала да прелива по улицата. „Самата шахта се нуждае от постоянно почистване и поддръжка, но това не се е случвало от началото на годината“, обясняват засегнатите.

ОЩЕ: Нова училищна сграда се откри в район „Красна поляна“

Изградената канализация, която запушва шахтата, поема нечистотиите на една част от живущите във „Факултета“, но всичко се излива в дворовете, улиците и булевардите на хората, подали сигнала до областния управител.

На 14 октомври шахтата е спряла да прелива, но нито от Общината, нито от районната администрация са направили нещо по въпроса, възмутени са хората в района.

Аналогичен случай живущите описаха и на кръстовището на ул. „Кубан“ и бул. „Възкресение“, които стигат до бул. „Никола Мушанов“.

ОЩЕ: След фаталния инцидент с колоездач: Спешно проверяват всички шахти в Пловдив

Живущите в района отправят апел към областния управител на София-град Стефан Арсов да бъде извършена проверка на място и да бъдат задължени компетентните институции - в лицето на Столична община, да отстранят проблема.

Гражданите апелират и Министерството на здравеопазването и Столичната РЗИ да направят изследване каква бактериологична флора залива живущите в района, които са възмутени от бездействието на институциите относно здравето на столичани.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес