Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо не трябва да изхвърляте водата то сварените картофи и за какво е полезна тя?

07 декември 2022, 12:39 часа

Не е изненада, всички го правим, щом сварим картофите веднага да изхвърлим водата в мивката. Но колкото и невероятно да звучи, тя може да ни бъде от полза за куп неща. Вижте къде можем да я приложим:

5 начина за по-бързо варене на картофите - всяка домакиня трябва да ги знае

В древни времена, жените потапяли ръцете си в бульона и кожата им ставала по-мека, като водата от картофите може да има същия ефект и на кожата на ръцете, и на лицето. Богата е на нишесте, витамин В12, калий и електролити.

За добро тонизиране на кожата, можете да я излеете в стъклен съд, който да приберете в хладилника за около 2 часа и след това да я ползвате редовно, като резултатите ще са приятна изненада. 

Тази вода може да се ползва и при суха коса, като се изплакнете с нея след като я измиете със шампоан и ще я направи по-мека и лесна за разресване.

Бульонът може да е помощник и при високото кръвно и да помогне при прочистването на кръвоносните съдове, като препоръката е 50 мл 3 пъти дневно да се приемат за максимален ефект.

Дори тези, които се борят с килограмите, могат да ползват водата, защото потиска апетита, чисти стомаха и нормализира работата му, като ускорява метаболизма.

Не сте опитвали по-вкусни пълнени картофи - готови са само за 5 минути

Стайните растения също я обичат, защото ги укрепва, само трябва да знаете, че в техния случай, водата трябва да е безсолна. 

Не забравяйте само, преди употреба свързана със здравето ви, винаги да се консулитарате със специалисти, защото те най-добре могат да ви кажат, какво трябва да направите спрямо здравословен проблем или нужда.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес