Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 7 неща за дома никога не трябва да се купуват онлайн

07 октомври 2024, 17:00 часа

Всеки е чувал за факта, че очакванията не винаги отговарят на реалността. Това се отнася за много неща, но важи най-вече за онлайн пазаруването. Много хора се сблъскват с факта, че продуктът на живо изобщо не отговаря на снимката, която са видели на продуктовата карта, преди да натиснат заветния бутон „плати“.

Време е да разберем кои неща е по-добре да не се купуват онлайн и по каква причина. Съветите си струва да използвате, за да се спасите от евентуално чувство на разочарование.

Обувки

Още: Защо жените правят безконтролни и непланирани покупки онлайн

Правилните обувки са ключът към изправения гръб и здравото тяло. Новият чифт трябва да отговаря на размера и ширината и подметката, за да не навреди на тялото ви. Когато купувате в онлайн магазин, не винаги е възможно да познавате точно тези параметри. Не са редки случаите, когато обувки, закупени офлайн, впоследствие се оказват неудобни - да не говорим за онлайн пазаруването.

Бои и тапети

Студийните и редактираните снимки на уебсайта често не предават реалния цвят на боята или вида на тапетите. За да избегнете казуси в началния етап на довършване на апартамента, отидете в магазина и сами проверете качеството им и направете тестове на боята точно там.

Матраци и възглавници

Още: Жена си поръча скутер по интернет, но я измамиха

Средно 30 процента от живота на човек преминава в сън. Качеството на матрака и възглавницата, на които спите, определя настроението, работоспособността и здравето ви. Затова не бива да пренебрегвате посещението в магазина, за да купите тези неща. Важно е да помните, че дори и най-скъпият матрак, избран онлайн, може да не отговаря на индивидуалните характеристики на тялото ви.

В специализираните магазини консултант ще ви помогне да изберете подходящия за вас вариант. Освен това, какво по-хубаво от кратка почивка върху хубав матрак след уморително пазаруване!

Козметика и парфюми

Можете да поръчате козметика и парфюм в онлайн магазин само ако сте използвали този продукт преди и имате доверие на уебсайта, през който правите покупката. Във всички останали ситуации отидете в магазина, за да вдъхнете ароматите и да направите мостри на козметиката, защото никаква технология не може да предаде как ще ви пасне този или онзи нюанс.

Още: Онлайн пазаруването: Как да внимаваме да не се опарим

Бижута

Трудно е да се отгатне размерът на пръстена, дължината на колието и теглото на обеците. След като веднъж купите бижу онлайн, не можете законно да го върнете или замените. Купувайки бижута онлайн, рискувате да загубите значителна сума пари за нищо.

Мебели

Както и при боите, изображенията на мебели на уебсайта и в магазина могат да се различават значително. За по-добро възприемане на дизайна, качеството и цялостното впечатление от мебелите или цялата композиция е необходимо да се пазарува офлайн. Посещението на редовни магазини също така ви дава възможност да се консултирате със специалист и да се запознаете с правилата за поддръжка на мебелите, особеностите и условията за тяхното транспортиране.

Бельо

Бельото принадлежи към категорията вещи, които не могат да бъдат върнати в магазина, ако не са харесани или не са подходящи за размера. В тази група могат да се включат и банските костюми, чорапогащите, обикновените чорапи и чорапите за плуване. Всички тези продукти трябва да бъдат закупени в обикновен магазин, като се уверите, че качеството на материала, цветът и размерът съответстват.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес