Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пазарджик се включи в кампанията за борба с рака на гърдата

07 октомври 2024, 19:03 часа • 336 прочитания

За 23-та поредна година кампанията за борба с рака на гърдата в Пазарджик е факт. По данни на РЗИ, хиляди жители на областта живеят с диагнозата рак, включително повече от 100 деца. В отговор на тези тревожни данни още преди официалното ми встъпване в длъжност, заедно с екипа ми организирахме мобилни пунктове в селата на общината. В резултат на това стотици жени имаха възможността да се прегледат за рак на гърдата, което подчерта нашата решителност към тази важна кауза.

Достъпността до медицински грижи и профилактика за всички е наша лична кауза и ще бъде последователна мярка по времето на управлението ни. Продължаваме да работим активно за осигуряване на условия за адекватна и навременна диагностика за всички граждани!

Месец октомври е посветен на борбата с рака на гърдата. Заради вложените през годините усилия и енергия, с които се улеснява пътят към качествена грижа и емоционална подкрепа на диагностицираните с рак в областта, Мария Чергарова, председател на „Сдружение за онкоболни и приятели”, има моето дълбоко признание. Ще продължим да надграждаме вече заедно, с нова енергия и фокус постигнатото досега.

До края на месеца в ЦСРИ, по график и с предварително записване, ще се извършват прегледи от д-р Копев - хирург(безплатно), д-р Валентин Иванов - хирург, д-р Методиева - дерматолог, д-р Траянов - акушер-гинеколог и д-р Гергина Иванова - ендокринолог. За записване - телефон: 0888380308 или на адрес: ул. Ал. Стамболийски 16, партер.

Още: Възстановяват осветлението в парка между Пловдивска и Стефан Караджа в Пазарджик

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес