Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прощава ли се изневярата?

30 януари 2021, 22:30 часа

Ако попитате някои кое е най-неприятното нещо в една връзка, много е вероятно да ви отговори "изневяра". И наистина това е едно от най-болезнените чувства, които човек може да преживее, ако въобще е способен. Трудно преодолимо е усещането да си предаден.

Заслужава ли си да прощаваме? Изключително труден въпрос, който няма еднозначен отговор. Пътят към прошката е дълъг и не всеки може да го извърви.

Причините за една изневяра могат да бъдат много, най-различни и твърде индивидуални. за да могат да се анализират. Но когато една изневяра вече стане факт, тогава вече имаме доста да анализираме и да разберем за самите себе си дали можем да тръгнем по пътя към прошката или просто да обърнем гръб завинаги на партньора си.

Но истината си остава една единствена и всички ние много добре я знаем. За да се стигне до една изневяра, очевидно във връзката между двама партньори съществува  проблем. А дали той е по-малък или по-голям, това всеки може сам да прецени за себе си.

Без значение от обстоятелствата, при които сте разбрали за изневярата, от изключително важно значение е да останете напълно спокойни. Анализирайте точно ситуацията и потърсете своята вина в нея. Опитайте се да разберете дали въпросната изневяра е еднократна или партньорът ви има успоредна връзка. Изпитва ли чувства към човека отсреща или просто е бил самотен и отегчен? Поговорете си съвсем честно какво му е липсвало, за да стигне до изневярата. Ако решите единствено да крещите и обвинявате, обиждате - едва ли ще успеете да разрешите проблема за в бъдеще. След като веднъж вече сте го хванали в изневяра, поведението на партньора ви е много показателно как самият той я приема. Ако имате достатъчно интелект, неговата реакция след изневярата ще ви е красноречива и достатъчна, за да може да вземете правилното решение.

Помнете следното - ако на вас се случи да сте сред онези с "рогата", не всеки е способен да прости, както и не всеки заслужава да му се прости. Трябва да познаваш много добре самия себе си, за да можеш да простиш. На думи е лесно. Обаче вътре в сърцето е друго. Учудващо при някои двойки след изневяра се достига до по-висока сексуална и емоционална сплотеност - може би преодолявайки заедно лошите чувства. Но при повечето други се случва обратното - става почти невъзможно отново да споделят душата и тялото си с човек, докосвал чужда душа и тяло.

Прошката не може да ни направи по-добри. Просто тя е отражението на любовта ни.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес