Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не само бижу: Съвети за избор на годежен пръстен

09 август 2024, 20:33 часа

Подготовката за сватба е вълнуващо време за младоженците, което може да бъде първият тест за силата на вашия съюз. Организирането на събитие, изготвянето на списък с гости, изборът на място са важни, но нищо не може да се сравни по важност с избора на халки.

За единия партньор видът и цената на пръстена може да не са толкова важни, докато за другия той придобива специално значение, превръщайки се в символ на вечната любов. Някои хора вярват, че колкото по-голям е годежният пръстен, толкова по-силен ще бъде бракът. Независимо дали сте съгласни с тази гледна точка или не, има шест съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор.

Съвет 1: Определете бюджет за брачни пръстени

Първата стъпка е да зададете бюджетни ограничения. Освен ако не сте милиардер или посланик на емблематична марка бижута, този съвет е особено подходящ. Вероятно вече сте определили бюджет за вашата сватба и пръстените трябва да бъдат част от този план. Важно е да решите колко сте готови да похарчите за подходящи бижута и колко важна е тяхната издръжливост.

Кой метал е най-подходящ за годежен пръстен?

Съвет 2: Проучете най-добрата стойност

Изчислете средната сума, която трябва да похарчите за годежни пръстени. Традицията гласи, че цената на пръстена трябва да бъде три пъти повече от заплатата на партньора. Днес това не е нищо повече от остарял стандарт, който не е задължителен за спазване.

Съвет 3: Оценявайте материалите и качеството

Бялото злато отдавна се счита за стандарт за брачни пръстени, но платината може да е по-добър избор заради своята здравина и издръжливост. Въпреки че платината е по-скъпа от златото, тя е по-устойчива на надраскване и може да издържи по-дълго. Това е важен въпрос, който трябва да обсъдите с партньора си.

На коя ръка трябва да се носи годежният пръстен?

Съвет 4: Съобразявайте се с вкусовете на партньора си

Важно е да знаете какви са предпочитанията на вашия избраник. Какъв пръстен иска той или тя на пръста си? Бяло или жълто злато, индивидуална поръчка или марков дизайн? Въпроси като тези ще ви помогнат да избегнете грешки и да направите избор, който ще задоволи и двамата.

Съвет 5: Сравнете офертите

Не спирайте на първия пръстен, който харесате. Посетете различни магазини за бижута, сравнете цените и задайте въпроси на продавачите. Като проучите пазара, можете да намерите идеалния пръстен и може би дори да спестите пари.

Съвет 6: Помислете за винтидж опции

Преди да купите, проверете с партньора си дали е готова да носи винтидж пръстен. Ако е така, това може да бъде уникално бижу с история, която ще предизвика възхищение. Въпреки това, не всеки е готов да носи неща от миналото, така че помислете за няколко варианта, включително модерни.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес