Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kои са най-интересните документални исторически YouTube канали?

08 януари 2022, 14:05 часа

Историята винаги е била нещо, което ни вълнува много. С интерес четем исторически книги, гледаме видеа и филми и се радваме на интересни антики, които ни попадат. Голяма част от времето си прекарваме в издирване на качествени видеа в YouTube, които да ни представят даден исторически период. В тази статия ще ви разкажем за най-интересните канали, които сме намирали: 

1. Timeline

Видеата в този канал са от 45 минути до 1 час и покриват най-разнообразни теми. Трябва да се признае, че най-интересните им предложения са тези за Втората Световна Война и покриват различни теми. Може да гледате десетки часове само за двете световни войни. Каналът е направен на много високо ниво, но за жалост е достъпен само на английски език. 

2. Българска история

Каналът на "Българска история" се разви с годините и се радва на голям интерес. Там повечето видеа са анимирани и представят военните успехи и важни битки за България. Периодите, които покриват са от Първото българско царство до наши дни. Има тематични поредици, които са посветени на различни битки, на бележити български учени, царе и много други. Определено ще ви бъде интересно, а е чудесно място, от което да запалите и своите деца по историческата тематика. 

3. Business casual 

Това е малко по-различен канал, от който може да научите повече исторически факти относно богатите хора в историята, както и да проследите създаването и развитието на големите марки. Видеата са с различна дължина - от 10 минути до над един час, като проследяват и интересни икономически кризи или събития от миналото. 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес