Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 неща, които успешните хора никога не правят през уикенда

20 септември 2024, 16:00 часа

Успешните хора знаят, че здравословният баланс между професионалния и личния живот е от ключово значение, а това означава да оставят служебните ангажименти там, където им е мястото: през работната седмица. Hack Spirit разказва за осем неща, които успешните хора никога няма да правят през уикенда.

1. Работни срещи

Успешните хора обикновено избягват да провеждат работни срещи в ценното си време през уикенда.

Още: По-малко популярните деца, са по успешни възрастни

Уикендът трябва да се счита за свещено време за презареждане, почивка и правене на неща, които ви носят радост. Ако постоянно сте в работен режим, мозъкът ви няма възможност да се презареди и това може да доведе до прегаряне.

2. Прекалено много време пред екрана

Гледането на телевизионни предавания, прелистването на социалните медии и игрите могат да предизвикат сериозно пристрастяване. Но успешните хора се опитват да избягват прекомерното време, прекарано пред екрана.

Това е така, защото твърде многото време пред екрана може да наруши циркадния ви ритъм, което затруднява получаването на така необходимите часове за почивка.

Още: 9 неща, които успешните хора никога НЕ правят събота сутрин

3. Избягване на приятелите и семейството

Дори и да има милион неща за вършене в списъка си, успешният човек никога няма да прекара ценните си уикенди, избягвайки близките си. Прекарването на време с любимите хора не само намалява стреса, но и носи радост и удовлетворение. То е като натискане на бутона за нулиране за цялата следваща седмица.

Не става въпрос само за изкачване по кариерната стълбица, а и за това кого ще вземете със себе си.

4. Неуспехът да се упражнявате

Още: 10 начина да бъдете по-продуктивни и успешни

Пропускането на планираната тренировка през уикенда е последното нещо, което би направил един супер успешен човек. Упражненията повишават креативността, изострят фокуса ви и освобождават всички онези добри ендорфини.

И нека не забравяме за стреса. Упражненията ви помагат да изпуснете парата, намаляват нивата на кортизол, правят ви по-спокойни и готови за всяко предизвикателство, което ви се изпречи на пътя.

5. Прекаляване с алкохола

Макар че може да е изкушаващо да се отпуснете напълно и да отпразнувате седмицата с алкохол, успешните хора са склонни да тръгнат по другия път.

Напиването през уикенда може да ви накара да се чувствате много изтощени и неподготвени за предизвикателствата на следващата седмица. Продуктивността е важна точка в плановете на успешните хора. Те ценят уикенда и губенето на ценни часове в пиене не е в техния стил.

6. Пропускане на съня и почивката

Сънят е полезен за ума. След почивка мозъкът е по-остър, по-креативен и готов да поема предизвикателства. Освен това липсата на сън разваля настроението ви и подкопава търпението ви.

Успешните хора разбират значението на здравото тяло. Пропускането на съня отслабва имунната ви система, което ви прави по-уязвими към болести. Сънят подобрява фокуса, концентрацията и цялостното представяне. Това е като да имате тайно оръжие за успех.

7. Лутане безцелно из къщата или отлагане

Успешните хора ценят времето си като най-голямото си богатство и със сигурност няма да го пропилеят в отлагане.

8. Следене на електронната поща

Успешните хора се стараят всячески да не попадат в капана на електронната поща през почивните дни. Разбира се, това не винаги е възможно. Но да проверявате и отговаряте на служебни имейли през почивните дни е все едно доброволно да поканите стреса в свещеното си свободно време.

Успешните хора разбират колко е важно да се презареждат. Те разбират, че постоянната привързаност към служебната пощенска кутия е еднопосочен билет към прегаряне. Освен това успешните хора разбират силата на поставянето на граници. Те знаят, че ако не поставят някъде граница, работата ще изяде цялото им свободно време.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес