Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем лака за нокти, без да се цапаме?

03 февруари 2022, 18:45 часа

Всяка дама е наясно за досадното премахване на лака за нокти. Някои видове лакове могат да се премахнат лесно, докато други зацапват много кожата около ноктите, така че е нужно много памук и лакочистител да бъдат използвани, за да се премахне добре. Но също така и нашата нокътна повърхност и  кожичките около нея, биха пострадали от прекомерното втриване на ацетон. Заради това, ще ви предложим няколко идеи  за премахването на лака за нокти без да е необходимо да се цапате допълнително.

Ако под ръка няма разтворители и течности, които да ви помогнат за бързото премахване на лака, можете да използвате народни рецепти. Те не са толкова ефективни, колкото лакочистителя, но са по-безопасни, предотвратявайки агресивния ефект върху нокътя.

Растително масло

То може да бъде използвано за постепенно почистване на лака, но отнема много време, в сравнение с други опции. Напоете няколко памучни тампона с растително масло, след което ги сложете върху нокътя и фиксирайте с марля / тиксо. След 15 минути отстранете компреса и използвайте чист памучен тампон, за да отстраните остатъците от лака. Маслото може да попадне върху кожата до нокътя, тъй като е абсолютно безопасно и има възстановяващ ефект, укрепвайки състоянието на ноктите и епителните клетки.

Оцет

Вместо лакочистител се използва и оцет доста често. Но знайте, че е добре да използвате трапезен, винен или ябълков оцет, тъй като есенцията действа прекалено агресивно върху тази деликатна зона. Ако имате само есенция, първо трябва да я разредите с вода (1 супена лъжица оцет на 7 супени лъжици вода).  Памукът се напоява с разтвора и се нанася върху нокътя за 10 минути. След това останалият лак се отстранява, както в предишния метод.

Оцетът може да бъде използван и в комбинация с газирана вода. За да направите това, течностите трябва да се смесят в еднакви количества и да се накиснат върховете на пръстите, която трябва да се извърши в продължение на 10-15 минути. След това се препоръчва използването на овлажнител.

Лак за коса

 Фиксатор за коса може да бъде използван за премахването на лака  на маникюр или педикюр. За да направите това, трябва да напръскате  малко от него върху памучен тампон и да избършете ноктите си. Внимавайте обаче – не бива да докосвате областта на кожичките, тъй като агресивният спрей може да навреди на кожата на ръцете ви. Ако това стане, измийте се добре със сапун.

Дезодорант

Рол-он или сух дезодорант няма да ви свърши работа, затова трябва да изберете продукт под формата на спрей и да го нанесете, както в предишната версия, като внимателно напоите памучен тампон с него.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес