Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените правят тези грешки, когато се бръснат!

08 юли 2021, 12:53 часа

Най-честите и важни неща, които дамите правят - да са гладки и добре избръснати, особено в летните месеци.

Много често обаче кожата ни променя вида и текстурата си точно заради тези неизбежни навици. Зачервява се, става по-чувствителна, появяват се подкожни косъмчета и я превръщат в известната (и неприятна) "ягодова кожа". 

Бръсненето като начин на живот

Защо става така обаче? 

Представител на самобръсначките Venus (Евома Укелеге) е направила проучване, с което разкрива основните грешки, които жените допускат при бръсненето си. 

Според резултатите повече от една трета не са и подозирали, че остриетата на самобръснчаките трябва често да бъдат сменяни, което, обяснява Укелеге, води до дразнене на кожата и неравномерното й обезкосмяване. 

Също така жените рядко се замислят за ексфолиращия ефект на самобръсначката при купуването й, както и за използването на определени овлажнители както по време на процеса, така и след него. Над 70% смятат, че обикновеният сапун е напълно достатъчен и за двете...

Грижа за кожата през лятото в няколко стъпки

А твърдението че редовното бръснене води до учестен растеж и удебеление на косъм - специалистите го оборват и казват, че това е нищо повече от просто мит.

Решението на всички тези проблеми е много просто - изберете такъв инструмент, който да е специално подбран и подходящ за вашата кожа. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес