Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Етеричните масла, които ще ви избавят от болката при артрит

01 юни 2021, 15:15 часа

Артритът измъчва милиони хора всеки ден. Въпреки много малкото съобщения за успешно лечение, симптомите на артрит могат да бъдат спрени и контролирани успешно. Достатъчно е да прилагате правилно подходящите и ефективни методи, препоръчани от специалисти.

Използването на етерични масла е един от най-добрите и безопасни начини за облекчаване на болката при артрит. Тези болки се класифицират в два вида - остри и хронични. И двата вида болка оказват негативно влияние върху почти всяка система от органи в тялото. Да не говорим за самочувствието и спообността за работа през деня или почивка вечер.

Острите болки обикновено се отнасят до тези, които се очаква да  приключат в обозримо бъдеще - главоболие, болка от фрактури, изгаряния и т.н. От друга страна, хроничната болка е постоянна, сякаш я носите със себе си като някоя неудобна дреха. И ситуацията само се влошава с годините, особено по отношение на артритните болки. Артритът атакува ставите като цяло и по-специално ръцете, поради големия брой връзки и кости.

Масажът с етерични масла е едно от най-добрите  решения, доказани за облекчаване на болки в ставите. Също така, не трябва да се забравя, че интегрираният подход е важен при лечението на артрит, тъй като общото ниво на болка се влияе положително от здравето на тялото като цяло. Препоръчваме ви да опитате различни масла, за да определите кое е най-доброто за вас.

Етеричното масло от сандалово дърво, например, е много добро за изглаждане на кожата. И когато се смеси с етерично масло от лавандула, ароматът на сандалово дърво придобива синергична сила.

Етерично масло от мента, етерично масло от розмарин, етерично масло от лавандула и етерично масло от евкалипт също работят добре като един отбор. Също, етеричното масло от мента засилва притока на кръв, в допълнение към локалното намаляване на възпалението.

Предлагаме готови рецепти за създаване на полезни лечебни смеси:

Масажно масло при артрит:

10 капки етерично масло от евкалипт ,

10 капки етерично масло от бял равнец ,

1 чаена лъжичка сусамово масло. 

Противовъзпалителна смес за вана:

10 капки етерично масло от лайка ,

5 капки етерично масло от римска лайка ,

10 капки етерично масло от лавандула ,

10 капки етерично масло от евкалипт ,

50-60ml базово масло Бадем .

Обемът е достатъчен за курс от 8-10 бани

Етеричните масла могат да бъдат закупени от дрогериите или аптеките. Те са в надеждна опаковка, която е придружена с точни инструкции за правилна употреба. Тези масла са с почти универсална употреба и купувайки ги веднъж, ще можете да ги използвате за различни здравословни проблеми.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес