Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След загубата от Левски: Томаш отказа да коментира две теми, но открехна какво е мнението му (ВИДЕО)

23 октомври 2024, 14:14 часа • 700 прочитания

Наставникът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди домакинството на Ботев Враца в четвъртък. Специалистът очаквано бе върнат с въпроси за изминалото Вечно дерби срещу Левски, като той отказа да коментира две теми - дали е имало дузпа за неговия отбор, както и какво е физическото състояние на тима, в което го завари.

Пресконференция на Александър Томаш преди мача с Ботев Враца

По отношение на дузпата, Томаш сподели мнението си, че за него това това е дузпа, но подчерта, че не коментира съдийство, тъй като това са "фактори", които не зависят от него. Що се отнася до физическата подготовка на отбора, която Томаш наследи от предшественика си Томислав Стипич, треньорът единствено каза, че ако тръгне да говори по тази тема, ще му отнеме цяла пресконференция.

Томаш не дели футболистите на българи и чужденци

"Поуки трябва да се вземат след всеки мач, независимо как завършват. Направихме анализ и се надяваме, че всичко, което искаме, ще се получава. Никога не съм делил футболистите на българи и чужденци. Винаги съм давал възможности на млади български футболисти. Тук е ЦСКА, тук не изграждаме. Дали решението е правилно или грешно, времето ще покаже", започна Томаш.

Александър Томаш

Треньорът на ЦСКА не иска да се оправдава и да гледа назад

"Не искам да се оправдавам и да гледам назад. Трябва да се справяме със ситуацията. В ЦСКА трябва да се справяш с абсолютно всичко. Ако тръгна да ви отговарям на този въпрос, цялата пресконференция ще отиде от физическа гледна точка."

"На дъното сме и има само един път - победите"

"Аз не съм психолог, ние имаме психолог, но какво означава, че трябва да отърсим футболистите. В ЦСКА всеки трябва да показва, че заслужава да е тук. Ние сме на дъното, но човек е силен, когато успее да се изправи и продължи напред. Имаме само един път - и той е победите", добави още той.

Томаш не желае да говори за съдийство

Искам да гледам фактори, които зависят от мен. Не коментирам съдийство. За мен това е дузпа, но не го казвам, за да се оправдавам. Мачът е свършил, има фактори, които не зависят от мен. Що се отнася до контузията на Исека, на първо четене нещата не са както трябва, но ще бъдат направени по-обстойни прегледи", добави още треньорът на "червените".

Треньорът коментира и ситуацията с Марселино Кареасо от мача с Левски, при която едва не удари момче, подаващо топките. "Не толерирам подобно поведение на футболист или треньор, но всеки греши и всеки човек трябва да се поправи. Аз съм взел мерки, но трябва да отбележим, че напрежението в тези мачове е огромно", завърши Томаш.

Цялата пресконференция може да гледате във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес