Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Цивилни горят живи": Пожар избухна в палатков лагер в Газа (ВИДЕО)

14 октомври 2024, 09:48 часа • 476 прочитания

Пожар избухна в палатките на разселените палестинци в двора на болницата на мъчениците Ал-Акса в Газа, съобщава Анадолската агенция. 

Огънят е възникнал днес след израелски удар срещу палатковия лагер. Най-малко трима палестинци са убити, 40 души са ранени.

Цивилни горят живи

Цивилни са горели живи по време на пожара, пише още турската агенция и допълва, че в социалните мрежи са се появили брутални кадри на хора в пламъци. ОЩЕ: Кървави удари: "Хизбула" атакува, Израел бомбардира училище в Газа (ВИДЕО)

Седмата атака срещу палатките

Според писмено изявление от правителствената медийна служба в Газа, това е седмата атака на израелската армия, насочена срещу палатките на разселените цивилни в болницата на мъчениците в Ал-Акса.

Припомняме, че снощи най-малко 20 души, включително деца, са загинали при удари на Израел по училище, превърнато в убежище, в централната част на Ивицата Газа.

Междувременно стана ясно, че в северната част на Газа не е влизала храна от близо 2 седмици. ОЩЕ: Камала Харис призова Израел да улесни доставките на храна в Газа

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес