Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради задръстванията в София: Изслушват извънредно Васил Терзиев в СОС

14 октомври 2024, 12:52 часа • 553 прочитания

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание на градския парламент. На нея кметът Васил Терзиев ще бъде изслушан по искане на ГЕРБ-СДС относно трафика и задръстванията в столицата. .

Извънредното заседание на СОС ще се проведе в четвъртък от 10:00 часа.

ОЩЕ: Заради тежкия трафик и задръстванията: ГЕРБ-София иска обяснение от Терзиев (ВИДЕО)

Взаимни обвинения

„Съгласно Правилника за работа на съвета, при искане от 1/3 от общинските съветници, съм задължен да свикам извънредна сесия. Относно мотивите на колегите от ГЕРБ – искането кметът Васил Терзиев да бъде изслушан по въпроса за задръстванията в столицата – трябва да отбележа, че няма никаква извънредна ситуация. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да осъзнаят кой управлява София в продължение на близо две десетилетия", мотивира се Петров.

По думите му трафикът в града не е резултат от последните месеци, а следствие на години липса на адекватни мерки. Като пример за това той посочи нерехабилитирането на ключови рингови булеварди, което би облекчило автомобилния поток, недостатъчното развитие на градския транспорт, както и непълната и несъгласувана с визията за устойчиво развитие веломрежа.

ОЩЕ: Закърпиха положението с градския транспорт в София с 15 млн. лв. заем

"От първия ден на нашето управление започнахме да работим за намирането на решения на тези натрупани с времето проблеми. Задръстванията в София не са ново явление, свързано с встъпването в длъжност на кмета Терзиев", казва още председателят на СОС.

Петров се обръна към ГЕРБ-СДС и им препоръча да предложат изслушване на бившия кмет Йорданка Фандъкова, която да даде отговори за това, защо в продължение на толкова години, докато е била кмет, не са извършени необходимите реформи за облекчаване на трафика.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес