Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън: Камала Харис ще си проправи собствен път

16 октомври 2024, 06:00 часа • 482 прочитания

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Камала Харис „ще си проправи път“, ако бъде избрана, след като кандидатката на демократите се опитва да убеди избирателите, че ще внесе промяна в Белия дом, предаде БГНЕС.

Още: Тръмп с лека преднина пред Харис в колебаещите се щати

Нито едно нещо не ѝ идва наум

Миналата седмица вицепрезидентът Харис бе подложена на обстрел от републиканския си съперник Доналд Тръмп, след като заяви, че „нито едно нещо не ѝ идва наум“, когато я попитаха какво би направила по различен начин от Байдън.

„Всеки президент трябва сам да си проправи път. Това е, което направих аз. Бях лоялен към Барак Обама, но си проправих собствен път като президент“, заяви Байдън на вечеря на Демократическата партия във Филаделфия. Точно това ще направи и Камала. Досега е била лоялна, но ще си проправи собствен път", каза Байдън. 

Той добави, че гледната точка на Камала към американските проблеми ще бъде свежа и нова. Гледната точка на Доналд Тръмп е стара и неуспешна и, честно казано, напълно нечестна“, разкритикува президентът на САЩ.

Коментарите на Байдън в критично важния за колебанията щат Пенсилвания бяха ясен опит да подкрепи Харис, която замени 81-годишния Байдън като лидер на партията през юли.

Харис е изправена пред балансиращия акт да се представи като „кандидат на промяната“, но без да се отрече от политиките на администрацията, от която е част в продължение на четири години.

Още: В ключовите щати на САЩ: Равенство между Харис и Тръмп

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес