Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

bTV излезе с позиция след атаката на Костадинов срещу Мария Цънцарова

16 октомври 2024, 13:15 часа • 2950 прочитания

bTV Media Group излезе с официална позиция, с която подкрепи водещата на сутрешния си блок Мария Цънцарова. Причината - участието на лидера на проруската партия "Възраждане" Костадин Костадинов по-рано тази седмица (на 14.10.2024 в сутрешния блок на телевизията), което беше използвано за атака срещу водещата.

На няколко пъти Костадинов си позволи лични обидни коментари и дори заяви, че "хора си гасяли телевизорите" заради Мария Цънцарова, а симпатизантите му оставили стотици коментари по адрес на нейната личност. Лидерът на "Възраждане" повдигна темата заради ваксинираните депутати на "Възраждане" - нещо, което той не може да преглътне, след като Цънцарова разкри историята: Цънцарова притисна "Възраждане" кои и колко от депутатите им са ваксинирани срещу коронавирус

"Недопустима атака"

bTV определя като "недопустима" атаката срещу журналистката и заявява, че "категорично няма да толерира лични нападки и опити за сплашване, както и целенасочено дискредитиране на журналисти за това, че изпълняват професионално задълженията си".

"Вярваме, че подобно поведение е неприемливо и противоречи на демократичните ценности. Призоваваме всички политически лидери и публични личности да се отнасят към медиите отговорно и с уважение, както се очаква в едно демократично общество", се казва в позицията.

От bTV добавят, че планират форум "с участието на ключови регулаторни органи и медийни организации, "за да обсъдим заедно подходи, които да защитят достойнството и независимостта на журналистите и да гарантират медийна среда, основана на уважение, етика и прозрачност". Той би трябвало да се проведе на 12 ноември.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес