Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нарисуваха Тейлър Суифт върху сграда в Гелзенкирхен (ВИДЕО)

16 октомври 2024, 12:49 часа

Американската попзвезда Тейлър Суифт бе увековечена със стенопис върху жилищна сграда в западногерманския град Гелзенкирхен, предаде ДПА. 

Местният художник Бени Велтум, заедно с колегата си Левин Томала, създават огромен графит, за да уловят вълнението около концертите на Суифт, които се състояха по-рано тази година.  Гелзенкирхен, който отдавна е известен сред германците като потиснат индустриален град, преживя прилив на енергия по време на турнето на американската певица.

Още: Тейлър Суифт дари 5 млн. долара за пострадалите от ураганите във Флорида

Енергията на Тейлър Суифт

"Заразих се от еуфорията, която се усещаше по време на концертите на Тейлър Суифт", каза Велтум пред ДПА и добави, че е искал да отрази с изкуството си "положителните вибрации и енергията" в града. По-рано по улиците на Гелзенкирхен бяха поставени временни табели с алтернативно име - "Суифткирхен". Градът добави звезда към местната "Алеята на славата", като по този начин почете американската певица.

Цветният графит на 34-годишната певица е висок 10 метра и е широк 5 метра. "Трябваше да следвам интуицията си", каза Велтум и допълни, че е завършил творбата миналата седмица след 10 дни рисуване и сушене, пише БТА.

Още: "Forbes" обяви Тейлър Суифт за най-богатата певица в света

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес