Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еврика - Кунева остави на друг да каже що е то почтеност!

04 март 2016, 10:15 часа • 8686 прочитания

Антикорупционното бюро, което отново тръгна да се ражда, за да пребори корупцията в България, само ще определи що е то почтеност – като съдържание и конкретни процедури за установяване, за да може само „почтени” инспектори да стават борци срещу корупцията. Това е един от основните акценти в предложението на Меглена Кунева за борба с корупцията в сферата на властта.

Коментар на редактора

Че мисълта струи и извира и от ушите на Мадам Йес е отдавна известен факт, но тук вече удари върха на гениалността. И тъй като г-жа вицепремиерът образователен министър не посмя да ги разработи тези процедури за почтеност, ние, като примерни граждани, ще предложим помощ – за да няма повече корупция!

Ето примерен тест – кандидат-инспекторът си представя, че влиза в тъмна стая. Лампите светват и пред него има три маси – една с 1000 лева, една с 1000 долара и една с 1000 евро. Въпросът е лесен – как да не се корумпира бъдещият борец? Отговорът и той е простичък – да спре да си клати краката и да спре да си представя!

Ей така, на представи, в България си пишем закони. Борим ли борим пустата корупция, но като дойде ред за истинската борба, все трябва да викаме съвестта. А тя, съвестта, хич я няма. Защото ако я имаше, нямаше да има нужда от антикорупционен закон. И от Антикорупционно бюро нямаше да има нужда. Обаче, за съжаление, нужда има – от истински борци за правдивост. Но вместо тях си имаме Меглена Кунева – от нея нужда няма, но Кунева я има. Така е то – каква ли е точната процедура, че конкретно да я пратим в съдържанието на следващия учебник по история?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес