Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате този Великден яйцата да се белят лесно, варете ги ТАКА

31 март 2022, 11:48 часа

Наближава Великден и домакините започват да се замислят за подготовката за празника. Едно от нещата, върху които е редно да се фокусираме, са яйцата и тяхното варене. Всеки от нас е изпадал в ситуация, в която голяма част от белтъка остава по черупката на яйцата, когато тръгнем да ги белим. Истински неприятно е това и няма да го крием.

За да не оставате разочаровани през едни от най-светлите и топли дни от годината, нашият съвет е да научите няколко хитри трика, благодарение на които ще избегнете това и черупките на яйцата ще се отделят мигновено от тях.

Как да варим яйца, за да се белят лесно?

Имайте предвид, че колкото по-пресни са самите яйца, толкова по-трудно се белят те. За да избегнете проблемите, ръснете малко сода за хляб в съда, в който варите яйцата и всичко ще бъде наред.

10 трика за варене на великденските яйца

Тази съставка ще подпомогне отделянето на черупката. Тук обаче трябва да знаете, че содата се слага в студената вода. Когато течността заври, тогава се добавят и яйцата. Когато са напълно сварени, може да ги извадите от водата и да ги оставите да се охладят или да преминете към боядисване.

Яйцата, които са престояли няколко дни в хладилник, се белят значително по-лесно. Ако все пак искате да се застраховате и да подпомогнете отделянето на черупката, може да добавите към водата малко сол и оцет. Това се прави, докато течността ври.

Пробвайте и ще останете истински доволни от крайния резултат. Този трик ще ви спести не само нерви и време, но и разочарование!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес